Lovely breakfast

Här kommer jag lägga upp mina smarriga frukostar för att inspirera andra som är frukostmänniskor eller som kanske vill bli.. Enjoy!

Äppelpaj

Publicerad 2012-08-31 15:44:00 i Gröt

Min frukost i morse smakade som äppelpaj, vardagslyx! Det var davosgröt gjord på äppel/kanel/vaniljyoghurt och havregryn toppat med äppelbitar, linfrön och kanel. Till det drack jag vaniljte och ett glas c-vitamin. God, nyttig och mättande frukost!

Jordnötsgröt

Publicerad 2012-08-30 21:10:12 i Gröt

Dagens frukost blev jordnötsgröt toppad med vaniljyoghurt och skivat äpple (direkt från trädgården!), en knäckemacka med hasselnötssmör och äpple + espresso med en skvätt mjölk.
Det var första gången jag provade jordnötsgröt och det kommer jag lätt göra igen!

Jordnötsgröt:
1 dl havregryn,
1/2 msk linfrön
2 dl vatten
1 nypa salt
1 msk jordnötssmör

Koka havregrynsgröten antingen i micron eller på spisen och rör ner jordnötssmöret när gröten är klar. Sen lät jag gröten svalna i kylen ett tag innan jag hade på toppingen.

Skålfrukost

Publicerad 2012-08-29 11:08:54 i Yoghurt med topping

Morgonens frukostnjutning blev världens godaste yoghurt (äpple, kanel och vanilj) toppat med müsli, cheerios, havrefras och skivade jordgubbar samt en kopp after eight-te med mjölk. Smartigt!!

Good friends

Publicerad 2012-08-28 16:43:04 i Yoghurt med topping

Att få vara med alla brudarna på en gång var bland det bästa på länge! Jag blir så lycklig av mina musikaltjejer!! Kärlek till er!!
I morse åt vi gosfrukost framför en film, jag åt yoghurt med müsli, dadlar, skivat plommon och russin, bananbröd med smör och kaffe till det. Mums!

Workday

Publicerad 2012-08-27 10:21:18 i Gröt

Börjar veckan med lite jobb, jobbar endast idag så det är skönt! Och ikväll blir det efterlängtad tjejkväll!

Äppelgröt toppad med blåbär och skivade jordgubbar plus kaffe med skummad mjölk blev dagens frukost.

Ha en fin måndag :)

Söndag

Publicerad 2012-08-26 12:06:15 i Mumsiga mackor

Ironiskt nog så vaknade jag på solens dag av regnet som smattrade mot fönstret, men vad gör väl det när man är ledig utan något speciellt inplanterat och kan mysa inomhus hela dagen?
Till frukost gjorde pojkvännen pyttipanna på köttbullar, bacon och potatis som blev över igår, medan jag åt yoghurt med supergod müsli, en knäckemacka med skinka och grönsaker samt en köttbullemacka (+kaffe).
Nu är jag mätt som en plätt och känner för att gå och lägga mig igen!

Another mackfrulle

Publicerad 2012-08-25 11:39:23 i Mumsiga mackor

Dagens frukost: knäckemacka och vetekaka med kantarellost/skinka och gurka. Och en latte som pojkvännens gulliga pappa gjorde till mig :)
Inte världens roligaste frukost annars kanske men det är gott med mackor ibland!

Pannkakor och dire straits

Publicerad 2012-08-24 10:43:10 i Pancakes

Efter en morgonpromenad och med dire straits strömmande ur högtalarna avnjöt jag godaste frukosten på länge! Nämligen pannkakor med blåbärsröra/banan och jordnötssmör. Blåbärsröran var något jag improviserade ihop men Gud så god den blev! Och banan och jordnötssmör kan ju inte bli äckligt heller ;) till detta drack jag en kopp te.

Blåbärsröra 1 port:
Ca 3/4 dl frysta blåbär
1/2 banan
1 msk keso

Mixa alla ingredienser och bre på pannkakorna, klart!

Hjärtyoghurt

Publicerad 2012-08-23 09:12:41 i Yoghurt med topping

Dagens frukost: jordgubbsyoghurt med rågfras och vindruvor, vetekaka med kantarellfärskost (sååå god!!!) och gurka + kaffe med skummad mjölk.
Älskar hjärtskålen! Denna är svärmors men jag har spanat in de här i diverse inredningstidningar, jag måste köpa såna!

Powerwalk och frukost vid poolen

Publicerad 2012-08-22 09:49:16 i Gröt

Började denna morgon med en rask promenad på ca en halvtimme, riktigt skönt sätt att vakna på, få rensa tankarna lite!

När jag kom tillbaka gjorde jag i ordning höstens (nej sa jag precis hösten?! Säsongen låter bättre..) första havregrynsgröt! Har inte varit sugen på varm gröt under sommaren men idag var jag det! Så det blev havregrynsgröt med kanel, russin och farmors äppelmos, ett ägg + kaffe. Detta avnjöts ute vid poolen (för det är faktiskt fortfarande varmt ute så jag tänker fortsätta ha sommar ett tag till!).

Hoppas att ni får en fin dag!

Fruitilicious!

Publicerad 2012-08-21 15:49:48 i Yoghurt med topping

Sen frukostbloggning idag.. Det beror på att det är så dålig täckning där jag jobbar!
Denna morgon hade jag sällskap vid frukosten och vi lyxade till det med yoghurt, müsli och fruktsallad på blåbär, jordgubbar, äpple, banan och plommon. Allt var egenplockat förutom bananen så det kändes extra lyxigt! Till det drack vi massa kaffe såklart ;) mums!

Övernattningsgröt

Publicerad 2012-08-20 16:20:54 i Gröt

I morse skulle jag upp tidigt för att jobba så då passade det perfekt med overnight oatmeal till frukost som går snabbt och smidigt på morgonen! Denna gång blev det med jordnötssmak och jag varvade den med vaniljyoghurt och jordgubbsyoghurt, så gott! Till dwt drack jag en stor kopp kaffe med lättmjölk.

Recept!

Publicerad 2012-08-19 18:17:57 i Pancakes

Här kommer ett recept på mina amerikanska pannkakor med smak av banan och kokos! Perfekt frukost, brunch eller lunch ;)

Amerikanska pannkakor

Amarican brunch

Publicerad 2012-08-19 13:38:20 i Egna påhitt

Riktig lyxbrunch blev det för mig och min pojkvän idag! Amerikanska banan/kokospannkakor med massa goda toppingar som ost och skinka, jordnötssmör, blåbärssylt med mera. Det var faktiskt väldigt gott att äta dem med skinka och ost och micra pannkakan några sekunder så osten smälter! Som crêpes! ;)

Bättre lunch

Publicerad 2012-08-18 14:24:53 i Yoghurt med topping

Eftersom jag oftast äter frukostmat till lunch och min frukost i morse var så trist så lägger jag upp min lite roligare lunch också!
Rostad lingongrova med jordnötssmör, skivad nektarin och kokos, bananyoghurt med oboymusli, nektarin och kokos samt ett glas plain water. Så. Gott. Helt. Galet! :)

Oboymusli: blanda en dl müsli med 2 tsk oboypulver, hur gott som helst!

Vad händer?!

Publicerad 2012-08-18 10:56:54 i Mumsiga mackor

Ännu mer mackor.. Vad är det här? Jag måste skärpa mig nu, frukostarna börjar bli alldeles för enformiga och tråkiga!! Nu är jag ju ändå ledig och har tid att göra roliga frukostar.....
I alla fall så blev dagens frukost en rostad lingongrova med skinka, rostad limpa med marmelad (lördagslyx!) en kopp te och apelsinjuice. Det var väl okejgott.....

Frukost @ boyfriends place

Publicerad 2012-08-17 09:49:23 i Mumsiga mackor

Denna morgon fick jag vakna bredvid min älskling, dock extremt tidigt för att han skulle till jobbet! En hejdåpuss senare somnade jag om i hans säng ett par timmar till och nu har jag precis fått i mig lite frukost.
Rågkusar med ost och smörgåsgurka/salami och kaffe med mjölk. Helt okej, inte så speciell frukost men det kommer ;)

Tråkfrukost

Publicerad 2012-08-16 07:54:38 i Mumsiga mackor

Jag hade stora planer för denna morgon, storslagna planer....! Kokos/chokladgröt med linfrön bland annat toppat med nåt extraordinärt.. Men så blev det icke. Och varför inte? Jag antar att det är för tidigt på morgonen för jag failade totalt, gröten kokade över och spred ut sig i hela botten på micron. Såå på grund av tidsbrist hann jag inte börja om utan det fick bli mackor i stället! Lingongrova, delicatessknäcke med senap och skinka samt kanelkryddad latte. Tråkigt eller ej så var det rätt gott i alla fall ;)

Flingor for the win!

Publicerad 2012-08-15 11:21:28 i Yoghurt med topping

Jag älskar att blanda olika flingor i yoghurten, idag blev det havrefras och cheerios med kesoyoghurt, kokosflingor och banan, bananbröd med ost/jordnötssmör, kokos och banan samt en kopp after eight-te med mjölk. Herre vad mätt jag är nu! Och va gitt det var ;)

Bananbröd

Publicerad 2012-08-14 10:38:19 i Mumsiga mackor

Igår bakade jag ett nyttigt bananbröd på grahamsmjöl, havregryn och linfrön med endast någon tesked honung som sötning. Det blev supergott och man kan äta det med gott samvete ;) så i morse efter 30 min på träningscykeln åt jag mitt mumsiga bröd med jordnötssmör, en skål kesoyoghurt med blandan müsli och drack en kopp kaffe med skummad mjölk.
Nu ska jag ut i solen på en promenad med syrran och hennes pålle!

Surdegsbröd

Publicerad 2012-08-13 10:56:51 i Mumsiga mackor

Jag hade så väldans svårt att bestämma mig för vad jag ville äta i morse, men så öppnade jag en låda och vad hittade jag väl där om inte världens godaste surdegsbröd som min låtsasmamma brukar köpa med hem till helgen! Gissa om jag blev glad!!! Så dagens frukost blev rostat surdegsbröd med skinka och gurka, ett kokt ägg och en mumsig latte. Bra start på en bra dag!

Mer hembakat

Publicerad 2012-08-12 17:24:31 i Mumsiga mackor

Jag var en jättegullig flickvän i morse, vår 5 månadersdag till ära, och bakade scones till min pojkvän och mig, det blidde havre- och grahamsscones med min hemmagjorda sylt (såklart!). Till det drack vi after eight-te.

Mackisar

Publicerad 2012-08-11 13:00:36 i Mumsiga mackor

Frökorn med skinka och ägg/ost, gurka och tomat, rostade dessutom. Mums!! Och så kaffe med mjölk. Det var dagens frukost, smack!

Banana oatmeal

Publicerad 2012-08-10 09:35:26 i Egna påhitt

Igår gjorde jag en supergod snabbvariant på overnight oatmeal med mosad banan och kakao att ha till efter jag hade gymmat, den blev så himla god att jag bestämde mig för att göra en till frukost också! Fast nu bytte jag ut kakaon mot kanel, det blev smaskigt det också! Sååå alltså, dagens frukost: banan-och kanel overnight oatmeal toppat med mera banan, kokos och russin och en kopp te med mjölk. Som en efterrätt!!

Kanelmackor

Publicerad 2012-08-09 12:14:17 i Mumsiga mackor

Kanel är en väldigt bra krydda, den är god på gröt, i bakverk, på kaffet och inte minst på mackor! Ost och kanel är supergott! Även banan och kanel är en riktigt mumsig kombo. Därför fick dagens frukost bli delicatessknäcken med ost, banan och KANEL! Samt en kopp te med mjölk. Mumma!

Nybakat

Publicerad 2012-08-08 10:16:14 i Mumsiga mackor

Denna morgon bjöd jag familjen på nybakade grahamsscones med min hemmagjorda jordgubbssylt, huuuur lyxigt?! Hur gott som helst var det vill jag lova!

Proteinrikt

Publicerad 2012-08-07 14:56:29 i Mumsiga mackor

I morse tog jag en rask promenad innan frukost i den friska morgonluften, underbart! När jag kom in var jag vrålhungrig så jag körde på en riktig proteinrig och mättande frukost i form av stekt ägg och skinka samt två knäckemackor och after eight-te.

Recipe!

Publicerad 2012-08-06 19:27:48 i Egna påhitt

Häär kommer ett recept på min lilla twist på davosgröt som är lite mer proteinrik än vanlig davosgröt!

Davosgröt

Publicerad 2012-08-06 10:50:08 i Gröt

Dagens frulle: davosgröt gjord på äpple/kanelyoghurt, kesella, linfrön och havregryn toppad med jordgubbar, rostad frökorn med jordnötssmör ich jordgubbar samt karibiskt te med lite honung. Frukosten satt som en smäck efter en morgonjogg!

Äppelpajyoghurt

Publicerad 2012-08-05 17:03:51 i Yoghurt med topping

Dagens frukost bestod av supergod äppel/kanelyoghurt som smakar äppelpaj med müsli, knäckemacka med kalkon och gurka samt aftereight-te som vi köpte i Uppsala i fredags. Hur gott te som helst! Det finnes på tehörnan, jättemysig butik :)

Mera mackor

Publicerad 2012-08-04 08:39:04 i Mumsiga mackor

Eftersom jag inte hade så mycket tid den här morgonen så fick det bli hederlig mackfrukost! Rostat aktiv flerkorn med skinka, tomat, gurka och kryddor samt en latte. Mums! Nu är jag redo för dagen som bjuder på en gummibåtstur genom Stockholm ;)

Pannkakstårta

Publicerad 2012-08-03 07:35:30 i Egna påhitt

Gud vilken lyxig fredagsfrukost det blev! En nyttig pannkakstårta med jordnötskesella, vaniljyoghurt och skivade jordgubbar. Supermumsigt!! Och så mitt nya favoritte -ananas, apelsin och kokos. Idag väntar en tur till Uppsala med lillasyster och lunch med mamma. Ska bli jättemysigt :) passande när vädret är lite grått och trist!

Avokadomums och surdegsbröd

Publicerad 2012-08-02 09:54:24 i Mumsiga mackor

Aktiv flerkorn är mitt nya favoritbröd tror jag! Det är gjort på surdeg med massa fullkorn och lika gott att äta som det är som att rosta! Denna morgon blev det just rostat aktiv flerkorn med avokadomos och tomat kryddat med flingsalt och peppar, samt kalkon och gurka kryddat med samma! Idag lyxade jag även till det med en stooor latte, mums!!

Gourmetfrukost

Publicerad 2012-08-01 12:20:09 i Allmänt

Denna morgon hade jag fint frukostsällskap av min bästa vän, vi gjorde en riktig gourméfrukost. Vi stekte ägg och skinka, skar upp mango, avokado, gurka och tomat, gjorde latte och åt gott bröd. En riktig lyxfrukost! Sånt här förgyller verkligen livet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela