Lovely breakfast

Här kommer jag lägga upp mina smarriga frukostar för att inspirera andra som är frukostmänniskor eller som kanske vill bli.. Enjoy!

Going back

Publicerad 2012-09-27 06:54:59 i Mumsiga mackor

Det här blir sista frukostbloggningen på lovelybreakfast på ett tag, det är för jobbigt att ha två bloggar så jag kommer satsa på http://gubbsi.blogg.se ett tag. Ni behöver inte bli ledsna dock för det innebär att jag kommer publicera alla mina frukostar där i stället! Så nu hoppas jag att ni kikar in där i stället från och med nu och tills vidare :)

Dagens frukost: rostat surdegsbröd med ägg och kaviar/senap, skinka och gurka, en latte. Gottigt värre!

Puss på er och ha en superfin dag!

Chokladgröt

Publicerad 2012-09-26 10:25:41 i Gröt

Overnight oatmeal med smak av banan och choklad i världens finaste skål, toppad med linfrön, mandlar, kokos och russin, en latte med kanel.

Laddad med energi för ett jobbpass, here we go!
Ha en toppenonsdag folket! :)

Pannkakor

Publicerad 2012-09-25 11:33:12 i Pancakes

Ååh vilken bra start på dagen! Först en timme på gymmet följt av en supergod frukost! Och nu sitter jag med en mumsig latte i soffan och myser.

Frukosten bestod av banan- och kokospannkakor toppade med en banan-, kvarg- och jordnötssmörsröra. Sen lite kokosflingor på det. Till denna lyxfrulle drack jag äpple/kanel/russin-te gjord på havremjölk, mums!!

Gymmorgon

Publicerad 2012-09-24 14:06:05 i Gröt

Jag började den här veckan med en supersmoothie, ett pass på gymmet och en rejäl frukost. Det börjar bli dags att ta tag i mat- och träningsvanor igen kände jag så idag börjar jag med det!

Smoothien var en ihopmix av banan, mjölk, äpple och en äggvita.
Frukosten bestod av overnight oatmeal toppad med äppelmos, russin, hackade mandlar och kanel. Till det åt jag en skiva västerhaningebröd med skinka, gurka och tomat och drack en kanelpudrad latte.

Äggmacka

Publicerad 2012-09-23 12:05:39 i Mumsiga mackor

God morgon söndag! Idag bestod frukosten av en pumpafröbulle med skinka & ost / skinka, ägg & kaviar, till det drack jag en kopp after eight-te. Nu är frukostbullarna från jobbet slut! Men vi har kvar en stor del av en supergod limpa med hasselnötter och russin i.

Dagen får bli ännu en mysdag med lite promenader med vovven och film. Gos!

Lyxbröd

Publicerad 2012-09-22 16:14:31 i Mumsiga mackor

Dagens frukost bestod av blandade flingor med russin, torkade aprikoser och mandelmjölk, en uppvärmd valnötsbulle med ost och en kopp kakaochoklad (också mandelmjölk). Skönt att sitta inne och titta på regnet som öser ner ute! Perfekt filmmysdag :)

Mera gröt

Publicerad 2012-09-21 10:00:45 i Gröt

Äntlgen fredag!!! Jobbar sent idag men sen är det helg!
Jordnötsgröt blev det till frukost denna morgon, toppad med yoghurt, ett litet äpple, russin och kokosflingor, en latte och till "efterrätt" en energiboll.

Chokladgröt, recept

Publicerad 2012-09-20 17:00:24 i Recept

För en portion chokladgröt behöver man följande:
1 dl havregryn
1,5-2 dl vatten (beroende på hur "tjock" man vill ha gröten)
1 banan
3 tsk kakao

Och såhär gör man:
Koka havregrynen och vattnet till önskad grötkonsistens i micro eller kastrull, rör ner kakaon och mosa ner två tredjedelar av bananen. Toppa förslagsvis med yoghurt eller mjölk och resten av bananen. Önskas sötare gröt så kan man röra ner lite honung. Klart!

Simple huh? Och gott vill jag lova!

Torsdag, snart helg!

Publicerad 2012-09-20 06:58:52 i Yoghurt med topping

Två jobbdagar kvar den här veckan, sen får jag lite tid för återhämtning, tack och lov! Receptet på chokladgröten hann jag aldrig lägga upp igår som ni kanske märkte men det kommer!
Så länge får ni ta del av dagens smarriga frukost:
Yoghurt blandning med chaismak (naturell yoghurt, lite vaniljyoghurt, keso och någon tsk chaipulver) toppad med banan, müsli och blandad torkad frukt samt nötter, en finn crisp med jordnötssmör och banan och en latte. Mmm så gott!!

Chokladgröt

Publicerad 2012-09-19 06:47:36 i Gröt

Denna morgon blev det chokladgröt till frukost (recept kommer senare i eftermiddag) toppad ned banan och yoghurt, till det gjorde jag en vaniljlatte, muuums!

Hoppas att ni får en fin dag!

First day at work

Publicerad 2012-09-18 06:48:43 i Gröt

Idag börjar jag på mitt nya jobb! Det är lite nervöst måste jag säga men det ska nog gå bra, jag har ju faktiskt redan jobbat två dagar där när jag provjobbade..
Dagens frukost bestod av overnight oatmeal med jordnötssmör och banan toppad med naturell yoghurt, russin och rostade cashewnötter, till det drack jag en latte.

Frukost framför brasan

Publicerad 2012-09-17 13:16:00 i Mumsiga mackor

Idag avnjöt jag en stor frukost framför en mysig brasa medan vinden ven utanför fönstret, urmysigt!
Frukosten bestod av kesoyoghurt toppad med müsli och blandade flingor, äpple och kanel, en hembakad giffel med ost och bacon samt smörkolakaffe med en skvätt mjölk.

Grötfrukost

Publicerad 2012-09-16 10:31:00 i Gröt

Havregrynsgröt med kanel, russin och äppelmos, knäckebröd med skinka och senap samt vaniljte. Morfars äppelmos är så god så jag var tvungen att äta gröt idag igen ^^

Teaterlördag

Publicerad 2012-09-15 10:24:17 i Yoghurt med topping

Denna morgon laddade jag upp med ordentlig frukost inför tre och en halv timme teater med min nya teatergrupp.

Vaniljyoghurt toppat med blandade hackade nötter, fullkornsvälling med kakao och kaffe med mjölk. Mumma!

Fredag

Publicerad 2012-09-14 14:19:23 i Mumsiga mackor

Vaknar upp tidigt till en blåsig och regnig fredag, tar med mig mitt fluffiga täcke och bäddar ner mig i soffan en stund innan jag äter fin frukost med tända ljus och mamma som sällskap. Inte helt fel!
Till frukost blev det special k med mandelmjölk toppat med jordgubbar, blåbär och russin, en knäckemacka med ägg och kaviar samt ett glas c-vitaminvatten.

Pineapple and coconut curd

Publicerad 2012-09-13 10:31:12 i Gröt

Havregrynsgröt med russin, kanel och morfars äppelmos, hembakat hasselnötsbröd med ost och ananas/kokoscurd och en stor kopp chaite. Finfin frukost!

Hembakade gifflar

Publicerad 2012-09-12 11:45:11 i Mumsiga mackor

Idag äter jag frukost hos älskling, vi firar 6 månader och ska spendera dagen på Skansen har vi tänkt, mysigt värre! Vi har laddat upp med mina hembakade gifflar med ost, skinka, ägg och grönsaker och smörkolakaffe. Mums!! Nu är jag så mätt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen..

Mandelmjölk

Publicerad 2012-09-11 09:21:53 i Mumsiga mackor

Mumsig frukost bestående av special k med mandelmjölk, russin, torkad aprikos och skivad banan, rostat surdegsbröd med ost, skinka och gurka samt smörkolakaffe (införskaffat igår) med en skvätt mjölk. Mandelmjölen var supergod till flingorna!

Nybakat, nästan..

Publicerad 2012-09-09 16:25:36 i Mumsiga mackor

Igår fick jag med mig massa mumsigt bröd och fikabröd från jobbet som annars skulle ha slängts så det fanns massa gott att välja på i morse! Jag valde en giffel som jag värmde på lite, smakade precis som nybakat! Pålägg: ost, sallad och gurka, till det drack jag blåbärste och ett glas juice. Superfrukost!

Provjobb

Publicerad 2012-09-08 07:43:00 i Mumsiga mackor

Idag är min andra provjobbsdag och jag är taggad!! Och supertrött efter igår men det ska nog gå bra ändå!

Dagen frukost: en bit baguette med skinka/ost och marmelad, en skål yoghurt och blandad müsli samt en värmande och uppiggande latte med en lyxig mörk chokladtryffel till (bara för att det är lördag!) Mumma!

God morgon sunshine

Publicerad 2012-09-07 06:43:16 i Mumsiga mackor

Solen kikar in vackert denna tidiga fredagsmorgon! Jag har sovit riktigt uselt i natt på grund av nervositet inför dagen.. Den börjar med provjobb och slutar med ett gig på en vernissage. Det kommer krävas en del kaffe för att hålla mig på benen idag!
Jag laddar upp med färskt grovbröd (köpt igår) med grönsaker, skinka/ost och en latte.

Nu kör vi!!

Kalla vindar i morgonsolen

Publicerad 2012-09-06 09:27:59 i Gröt

Jag sitter och försöker få tillbaka värmen i mina händer efter en kylig morgonpromenad, blåsten riktigt bet i kinderna och solen värmer inte lika mycket längre.. Jag har börjat acceptera att hösten är så gott som här nu!

Men än så länge är det inte dags för varm havregrynsgröt till frukost utan idag blev det overnight oatmeal med jordnötssmör och linfrön toppad med soygurt och mandlar samt en kanel- och kakaokryddad cappuccino. Cappuccinon värmde skönt i alla fall!

Stor frukost!

Publicerad 2012-09-04 10:37:29 i Mumsiga mackor

Jag tog mig en morgonpromenad i solskenet i morse, på vägen hem köpte jag nybakat bröd och soyayoghurt som jag fixade en stor, välbehövlig och mättande frukost på när jag kom hem. Brödet var ciabataliknande med oliver i som jag hade ost, sallad, gurka och tomat på, samt sallad, gurka och skinka. Till det åt jag en skål soyayoghurt med jordgubbssmak toppad med blandad müsli och så drack jag en kopp te ned en skvätt mjölk.
Gud så gott det var och Gud så mätt jag blev!
Nu ska jag bara dricka min latte och smälta maten lite innan det blir en tur till gymmet.

Pannkaksfrulle

Publicerad 2012-09-03 10:28:14 i Pancakes

Denna morgon blev det pannkakor (mer plättar för jag lyckades inte med pannkakor) till frukost/brunch för mig och pojkvännen. Jag toppade mina med äppelbitar, vaniljkesella och kanel, riktigt lyxigt! Vardagslyx är något som verkligen förgyller livet! :)

Breakfast in bed

Publicerad 2012-09-02 15:47:00 i Yoghurt med topping

Den här morgonen var jag en jättegullig flickvän och gav min pojkvän frukost på sängen! Själv hade jag grov beslutsångest om vad jag ville ha så jag väntade med att äta till senare.
Pojkvännen fick polarbröd med ost och skinka och blåbärste, själv åt jag kesoyoghurt med jordgubb- och passionsfruktsmak med müsli, banan och kokos samt chai latte (nya kapslar som fanns till vår kaffemaskin!).

Riktig myssöndagsfrukost!

Lingongrova

Publicerad 2012-09-01 15:52:52 i Mumsiga mackor

Jag måste säga att lingongrova nog är ett av mina favoritbröd! Det var nästan det enda jag åt till frukost förut faktiskt.. Så är det ju inte längre men ibland så blir det som idag helt simpelt rostad lingongrova med ost/skinka, en kopp te med mjölk och ett glas juice. För ibland är enkelt bäst ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela